Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

29 Νοεμβρίου 2012 : "Το μετάλλιο" και η χειραψία



Οι μαθητές σε κύκλο καθ’ όλη τη διάρκεια (τα θρανία μεταφέρθηκαν εκτός της αίθουσας).

α) Τοποθέτηση μαθητών κατά ημερομηνία γέννησης, δημιουργήθηκε έτσι μια τυχαία σειρά και τους ζητήθηκε να καθήσουν με αυτό τον τρόπο στον κύκλο.

β) «Μετάλλιο» : Δόθηκε σε κάθε μαθητή ένα «χάρτινο μετάλλιο» και τους ζητήθηκε να γράψουν σε αυτό, το όνομά τους και  ένα χαρακτηριστικό για το οποίο πιστεύει ότι αξίζει αυτό το μετάλλιο. Συζήτηση με τους μαθητές για τα συναισθήματα & τη δυσκολία που είχαν να βρουν ένα χαρακτηριστικό για τον εαυτό τους.

Τα μετάλλια κολλήθηκαν στο θώρακα του κάθε μαθητή και τους ζητήθηκε ανά ζεύγη να συναντιούνται στο κέντρο του κύκλου και να συστήνουν ο ένας τον άλλο προσφωνώντας και το μετάλλιο στους υπόλοιπους. 

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τα συναισθήματα που ένιωσαν. Συμμετείχαν 27 μαθητές.



8 Μαρτίου 2013: Από την προετοιμασία της έκθεσης αστροφωτογραφίας

Στις 8 Μαρτίου 2013 από τις 14.10 -16.15 οι μαθητές Μασμανίδου Παυλίνα, Δολιανίτης Βαγγέλης και Χετσουριάνι Νίκος (για λίγη ώρα μετείχε και ο Αναστασιάδης Ματθαίος) μελέτησαν αστροφωτογραφίες και ετοίμασαν μικρά ενημερωτικά σχόλια/κείμενα για αυτές.

Το ηλιακό σύστημα .... σε κολάζ !

Η μαθήτρια Δημητρίου Έλενα κατασκεύασε ένα πρωτότυπο κολάζ για το ηλιακό σύστημα με πληροφορίες για το ήλιο και τους πλανήτες το οποίο αναρτήθηκε σε σταντ του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής.



Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, Ηλιακη παρατήρηση του Α1 Α4 και Α6

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 οι "Μικροί αστρονόμοι ΕΝ δράσει" των τμημάτων Α1, Α4 και Α6 ξενάγησαν τους συμμαθητές των τμημάτων τους στην δραστηριότητα του ήλιου. Ο χειρισμός του ηλιακού τηλεσκοπίου (τοποθέτηση και παρακολούθηση έγινε από τους μαθητές της ομάδος).
Παρατηρήθηκαν αρκετές προεξοχές. Οι μαθητές που χειρίστηκαν την παρακολούθηση του ηλιακού τηλεσκοπίου τα κατάφεραν πολύ καλά και έδειξαν ενθουσιασμένοι με την ικανότητά τους (στην αρχή τους φάνηκε κάπως δύσκολο ενώ μετά δήλωσαν "ήταν παιχνιδάκι").

Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που βγάλαμε :



















Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

1 Μαρτίου 2013: Παρατήρηση Ήλιου από τα τμήματα Α2 και Α3


Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 οι "Μικροί αστρονόμοι ΕΝ δράσει" των τμημάτων Α2 και Α3 ξενάγησαν τους συμμαθητές των τμημάτων τους στην δραστηριότητα του ήλιου. Ο χειρισμός του ηλιακού τηλεσκοπίου (τοποθέτηση και παρακολούθηση έγινε από τους μαθητές της ομάδος).
Παρατηρήθηκαν αρκετές προεξοχές καθώς και 2 αρκετά μεγάλες κηλίδες. Αξιοσημείωτη η παρατηρητικότητα ορισμένων μαθητών.

Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που βγάλαμε :