Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το στύψιμο μιας βρεγμένης πετσέτας στο Διάστημα.....

Το στύψιμο μιας  βρεγμένης πετσέτας στο Διάστημα...........!! Τι θα συμβεί αν στύψετε μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα; Το νερό δεν θα πρέπει να πέσει προς το πάτωμα, διότι δεν έχουμε βαρύτητα,  την στιγμή που βρισκόμαστε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αλλά τι θα γίνει με το νερό; Θα πεταχθεί έξω από την πετσέτα; ή τι άλλο μπορεί να γίνει; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει ...

http://apod.nasa.gov/apod/ap130424.html

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

3 Απριλίου 2014 : Κυνήγι αστρονομικού θησαυρού



Κυνήγι αστρονομικού θησαυρού
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου, πραγματοποιήθηκε  «κυνήγι αστρονομικού θησαυρού»  στα πλαίσια του προγράμματος «3rd Junior High School Komotini calling ISS». Οι 27 μαθητές που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα έπρεπε να βρουν απαντήσεις για 5 αινίγματα.
Το κυνήγι οργανώθηκε από τους μαθητές : Παπάζογλου Μαρίνα, Μασμανίδου Παυλίνα, Κεπελή Σάββα. Οι μαθητές χωρίσθηκαν σε ομάδες με τα εξής ονόματα :  ISON, Mc Naught, Levy και Halley. Ο θησαυρός περίεχε 2 βιβλία, 4 πάζλ, 5 σουβέρ, 4 μαγνητάκια και ένα χάρτη αστρονομικού περιεχομένου (δώρα από τον καθηγητή που διοργάνωσε το πρόγραμμα). Οι νικητές εξασφάλιζαν από ένα δώρο και οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε κλήρωση με πιθανότητα να κερδίζουν κάποιο από τα υπόλοιπα δώρα. Τα αινίγματα ήταν τα ακόλουθα :
1 . Οι πλανήτες της γειτονιάς μας ….
2. Εκτοξεύει και τροφοδοτεί το ηλιακό σύστημα με πολύ ενέργεια και ύλη. Μερικές φορές εκνευρισμένος…..
3. Πανέμορφο θέαμα – πολύ υδρογόνο. Σε αυτό κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα !.....
4. Πανέμορφο θέαμα – πολύ υδρογόνο. Σε αυτό κυριαρχεί έντονα το μπλέ χρώμα !…
5. Συλλέγει πολύ νερό και ήλιο για να ζήσει. Ένα πράσινο και μεγάλο στο κέντρο του προαυλίου το σχολείου…
Χρησιμοποιήθηκαν μερικές από τις «αστρονομικές ζωγραφιές» που υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους του 3ου Γυμνασίου καθώς και ο πλάτανος που υπάρχει στο προαύλιο.
Με περίσσιο ζήλο προσπάθησαν να βρουν τα αινίγματα και …. Όπως θα δείτε με μεγάλη ταχύτητα …..