Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

31 Οκτωβρίου 2013 (2η συνάντηση): Ζωή των κοσμοναυτών στον ISS, επικοινωνία με κοσμοναύτες στην Αλεξ/πολη το 2009



Η 2η συνάντησή μας είχε διάκρεια 50 λεπτά και έγινε διερεύνιση των θεμάτων που μπορούμε/θέλουμε να ασχοληθούμε - συζητήσουμε - παρουσιάσουμε στην ομάδα.
α) Βίντεο από το youtube με θέμα "Ξενάγηση στο διαστημικό σταθμό- ISS" για την ζωή των κοσμοναυτών το οποίο υπάρχει και στο blog :
στα Βίντεο αστρονομία    Ξενάγηση στο διαστημικό σταθμό

β) Βίντεο από το αρχείο του Πρασόπουλου Δημήτριου από την επικοινωνία με την Sandra Magnus στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  στις 11 Φεβ 2009 : 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης http://www.ariss-eu.org/2009_02_11.htm και προβολές από την ΕΡΤ-3 για το θέμα. 


Η επικοινωνία εκείνη ήταν η επιτυχία μιας προσπάθειας με πολλούς συμμετέχοντες. Εμπευστές αλλά και δραστήριοι στην όλη προσπάθεια οι Πρασόπουλος Δημήτρης (τότε πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης) και η Παναγιώτου Βίκυ (δραστήρια ραδιοερασιτέχνης).

Η συνομιλία είναι η τελική εκδήλωση (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και θα προέλθει με την συνεργασία των κάτωθι φορέων (αναφέρονται ιεραρχικά) :
· Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) http://www.raag.org Πρόεδρος ΕΕΡ Δαρκαδάκης Μάνος, μέλη ΕΕΡ: Κλεάνθης Σακκαλής (υπεύθυνος από την μεριά της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στην όλη προσπάθεια) & Παναγιώτου Βίκη .
· Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Διευθυντής κ. Μπόγλου Δημήτριος
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Τσιροπούλου Σοφία
· 2ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, Διευθύντρια : κ. Μιαούλη Αναστασία, Υπεύθυνος Καθηγητής : Θεοδοσίου Γεώργιος, Μαθηματικός
· 1ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, Διευθύντρια : κ. Καϊταρτζή Λαμπρινή, Υπεύθυνοι Καθηγητές : κ. Μάρτη Δέσποινα, Μαθηματικοί, & Παλάσκας Μιχάλης Φυσικός, κ. Ζαχαράκης Βασίλειος (μετάθεση)
·2ο Λύκειο Ορεστιάδος Διευθύντρια : κ. Παναγιωτοπούλου Αναστασία, Υπεύθυνοι καθηγητές : κ. Πιστίνης Δημήτριος, Μαθηματικός, κ. Γκεντσίδης Αναστάσιος ΠΕ Πληροφορικής
· Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (Σ.Ε.Α.Θ.), Πρασόπουλος Δημήτρης, Αμανατίδης Ανδρέας  http://www.astrothraki.gr


Περισσότερες πληροφορίες για την επικοινωνία αυτή μπορείτε να δείτε και στους δεσμούς :
Ανακοίνωση: 11/2/09, Το μέλλον του Έβρου καλεί κοσμοναύτες του Δ.Δ.Σ. (I.S.S.)
http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=933&Itemid=107

11/2/09, SX7ISS : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνομιλία με τον ΔΔΣ
http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=947&Itemid=107

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου