Κυριακή 18 Μαΐου 2014

10/4/2014 : Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο και Λευκός Πύργος



ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 10/4/2014 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής:
·         « Μουσικά χρώματα Κομοτηνής σε τόνο τρίτου Γυμνασίου»
·         «Κάνε ότι μπορείς, με ότι έχεις , όπου κι αν βρίσκεσαι » Θ. Ρούσβελτ, Αμερικανός Πρόεδρος- Απόφθεγμα της «δράσης».
·         «Η Χαρά της Προσφοράς»
·         «Γνωριμία με τους παραδοσιακούς χορούς και την πολιτιστική μας παράδοση»
·         «3rd Junior High School Komotini calling ISS»   

Στη Θεσσαλονίκη οι τρείς πρώτες ομάδες επισκέφτηκαν τον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και την κατακόμβη κάτω από αυτόν, τη Ρωμαϊκή αγορά και το θέατρο. Έπειτα έγινε μια περιήγηση των μαθητών στην πρόσφατα διαμορφωμένη παραλία της Θεσσαλονίκης και επίσκεψη στο μουσείο ραδιοφώνου στο χώρο της ΔΕΘ.

Η 4η και η 5η ομάδα επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκαν για τον πολιτισμό της Μακεδονίας από την παλαιολιθική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα (οικίες, ιστορία του μακεδονικού βασιλείου και της Θεσ/νίκης, σημασία του χρυσού για τον πολιτισμό) μέσα από εκθέματα και  πολυμεσικές εφαρμογές.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Λευκό πύργο, το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης που κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα σαν πύργος της οχύρωσής της. Εκεί είδαμε την νέα μόνιμη έκθεση που αφορά της ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της έως τις μέρες μας.
Μετά από μια στάση για φαγητό στο COSMOS αναχωρήσαμε για την Κομοτηνή.

Ζητήθηκε από τους μαθητές του προγράμματος  «3rd Junior High School Komotini calling ISS»    
να βρούν αστρονομικά αντικείμενα μέσα στο αρχαιολογικό μουσείο, εσείς μπορείτε να τα βρείτε μέσα στις φωτογραφίες ?






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου